کاربرد سیمان
امروزه سيمان داراي مصارف گوناگون و كاربردهاي وسيعي است و بسته به انواع مختلف آن در زمينههاي گوناگون مورد استفاده قرار ميگيرد .
سيمان را ميتوان تنها بكار برد،يعني خالص بعنوان ماده دوغاب, اما استفاده معمولي و اصلي سيمان در ملات و بتون می باشد كه در آنها سيمان با مواد بياثر كه به سنگدانه معروف هستند مخلوط ميشود . ملات عبارت از سيماني است كه با ماسه يا سنگ خرد شدهاي كه اندازه قطرش تقريبا" 5 ميليمتر است , مخلوط شده باشد .
بتون تركيبي از سيمان , ماسه يا ديگر سنگدانههاي كوچك است , اما هنگامي كه بتون در حجم عظيمي چون ساختن سدها ريخته ميشود از سنگدانههاي به اندازه 19 تا 25 ميليمتر نيز استفاده ميشود . بتون براي اهداف گوناگون ساختماني مورد بهرهبرداري قرار ميگيرد . از سيمان پرتلند در توليد آجر , موزائيك , بلوك , تير سقف , اتصالات خط آهن , و ديگر محصولاتي كه با فشار در قالب شكل ميگيرند , استفاده ميگردد. اين محصولات در كارگاههاي مربوطه تهيه شده و بصورت آماده براي نصب عرضه ميگردد .
از آنجاييكه در دنياي امروز بتون مصرف بسيار زيادي دارد , توليد سيمان از اهميت خاصي برخوردار ميباشد . همه ساله در كشورهاي توسعه يافته افزايش سرانه سيمان تقريبا" يك تن است . سنگدانه يا سيمان بكار رفته , كيفيت ويژه بتون , يا روش تهيه آن عواملي هستند كه نوع بتون را مشخص ميكنند . در بتون معمولي كه در ساختمان بكار ميرود , ويژگي سيمان عمدتا" از طريق نسبت آب به سيمان مشخص ميگردد . هر چه آب سيمان كمتر باشد , بتون محكمتر ميشود . مخلوط بايستي به اندازه كافي آب داشته باشد تا از احاطه كامل هر ذره سنگدانه بوسيله چسب سيمان , پرشدن فضاي بين سنگدانهها , شلبودن كافي بتون به منظور ريختن و پخش آن اطمينان حاصل گردد . عامل ديگر دوام بتون , ميزان سيمان به نسبت سنگدانه است . (كه به صورت نسبت يك به سه سيمان به سنگ دانه ريز و درشت بيان ميشود) . در جايي كه به بتون بسيار محكمي نياز باشد , ميزان سنگدانه به نسبت كمتر خواهد بود .
قدرت بتون را با استفاده از نيروي وارده به هر اينچ مربع توسط هر پوند و يا كيلوگرم بر سانتيمتر مربع كه براي خرد كردن بتوني با سختي و يا عمر مفروض ميسنجند .
عوامل محيطي چون درجه حرارت و رطوبت بر استحكام بتون تاثير ميگذارد , و چنانچه بطور كامل خشك نشود , تحمل فشارهاي كششي آن نامتعادل خواهد بود و اگر بطور ناقص سفت شده باشد نميتواند اين فشارها را تحمل كند . در فرآيندي كه به عملآوردن شناخته ميشود , بتون را بعد از ريختن تا مدتي مرطوب نگاه ميدارند تا انقباض حاصله به هنگام سفت شدن را كند كنند . درجه حرارت پايين نيز بر استحكام آن تاثير منفي ميگذارد . براي جبران اين مسئله مادهاي افزودني چون كلريد كلسيم به سيمان اضافه ميگردد . اين ماده موجب تسريع در فرآيند سفت شدن ميگردد كه خود باعث ايجاد گرماي كافي براي بياثركردن درجه حرارت تقريبا" پايين ميشود . در هواي بسيار سرد از ريختن بتون در ابعاد وسيع خودداري ميشود .
برای تهیه و خرید سیمان ارزان با پیشگامان شرق در تماس باشید.
تماس : 02122382646
کاربرد دائمی سیمان در ساختمان سازی
در صنعت ساختمانسازی از گذشته تاکنون بعضی مصالح مورد استفاده غیرقابل حذف بودهاند و کمتر جایگزینی میتوان برای آنها پیدا کرد. آنچه از سیمان در ذهن ما وجود دارد آن دسته از سیمانها است که ریشه آهکی دارد و ماده اصلی تشکیل دهنده شان آهک است، اما در واقع سیمان ترکیبات متفاوتی میتواند داشته باشد. سیمان هم یکی از این نوع مصالح است، سیمان گردی است نرم و جاذب آب که قابلیت چسباندن مواد دیگر ساختمانی را به یکدیگر ممکن میسازد.
از لحاظ ترکیبات شیمیایی سیمان ترکیبی از اکسید کلسیم با سایر اکسیدها مثل اکسید آلومینیوم، اکسید سیلیسیوم، اکسید آهن و... است که در مجاورت هوا و در ترکیب با آب به تدریج سفت و سخت میشود و مقاومت بالایی دارد طوری که اگر ۲۸ روز زیر آب باشد دارای مقاومتی حدود ۲۵۰ کیلو گرم بر سانتی متر مربع میشود. ترکیبات سیمان میتواند شامل انواع چسبها نیز باشد مثلا چسب مایع که در چسبانیدن قطعات سنگ و فلزات بهکار میرود یکی از آنها است، نمونهای از این چسبها در صنعت سیمان در کار گذاشتن آجر نسوز در کوره مصرف دارد و خاصیت اصلیاش چسباندن آجر به دیواره کوره است یا سیمانهایی که در دندانپزشکی کاربرد دارند حاوی این چسبها هستند. اولین کارخانه سیمان دنیا در انگلیس در سال ۱۸۰۲ بنا شد و همچنین اولین کوره سیمان دنیا درسال ۱۹۰۳ شروع به کار کرد. ایرانیان از گذشته همچون فینیقیها، یونانیها و رومیها قادر به تهیه ملاتهای آبی بودند که انسجامشان را در مجاورت آب نیز حفظ میکرد. آثار باقیمانده هم گویای این مساله است.حتی پختن آهک را رومیها از یونانیها و یونانیها از ایرانیان فرا گرفتند، البته چینیها خود پختن سنگ آهک را بلد بودند، اما در ایران آثاری وجود دارد که از بنای دیوار چین قدمت بیشتری دارد. در عصر حاضر اولین کارخانه سیمان کشور در ۱۳۱۲ در شهر ری با ظرفیت روزانه ۱۰۰ تن احداث شد و روز به روز تقاضا برای این محصول افزایش یافت. ماهیت کار بنایی به گونهای است که معمولا ساختوسازهای غیربتنی در مراحل آجرکاری، سنگ چینی، کاشیکاری و پر کردن فضاها نیاز به ملات سیمان دارد که باید قابلیت نگهداری ملات مورد استفاده در حد مطلوبی باشد و زمان گیرایی آن نیز طولانی باشد. سیمان به طور کلی به چهار روش تر، نیمه تر، نیمه خشک و خشک ساخته میشود. سیمان همچنین در اندود کاریهای داخلی و خارجی ساختمان و در کف پوشها و... کاربرد دارد.
سیمان